Toimintaryhmät

Tällä sivulla pääset tutustumaan lippukuntamme eri ryhmiin ja niiden johtajiin. Olisitko kiinnostunut liittymään mukaan toimintaan?

Lisätietoja liittymisestä löytyy Liity mukaan! -sivulta. Myös aikuiset ovat tervetulleita ryhmien mukaan tai johtajiksi. Kysy rohkeasti lisää!

Syksyn -23 ryhmien lukujärjestys

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. ILKIn sudenpennut ovat 1-2. luokkalaisia. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela. Myös innokkaita vanhempia voidaan ottaa avuksi koloiltoihin.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan sudenpennut oppivat perus-partiotaitoja. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa, kuten sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Aktiiviset ryhmät:

Uudet sudenpennut (s. 2016) kokoontuminen Ke klo 17:45-19, Johtajat: Iida-Maria Huhta ja Osmo Jäävirta

2. ja 3. vuoden sudenpennut (s. 2014-2015) kokoontuminen Ke klo 17:45-19, Johtajat: Sara Ylipää ja Eemil Pennanen

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Ilkin seikkailijat ovat 3-6 -luokkalaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10–15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Aktiiviset ryhmät:

SuperSudet (s. 2012) kokoontuminen Ti klo 17:30-18:45, Johtaja: Marika Rousu TÄYNNÄ

Kotkakompanja (s. 2012) kokoontuminen Ke klo 19-20:15, Johtajat: Osmo Jäävirta ja Eemil Pennanen

Tarpojat

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa. Vartiossa on 4–12 tarpojaa. Tarpojavartiota johtaa samoaja, jonka tukena toimii aikuinen, luotsi.

Tarpojaikäiset ovat jo valmiita syventämään osaamistaan eri partiotaidoissa ja ottamaan vastuuta esimerkiksi leirin järjestämisestä pienemmille tai suuntaamaan jo hieman pidemmille vaelluksille sekä retkille.

Aktiiviset ryhmät:

Tarpojatytöt (s. 2011) kokoontuminen Ti klo 19-20:15, Johtajat: Fanni ja Sofia

Tarpojapojat (s. 2011) kokoontuminen Ke klo 19-20:15, johtajat: Joona ja Paavo

Kuninkaalliset keisaripingviinit (s. 2009-2010) kokoontuminen Ke klo 19:00-20:15, Johtajat: Sara Ylipää

Samoajat

Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. Illkinkiertäjissä kokoontuu yksi samoajavartio. Ryhmää ohjaa toiminnassaan tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, joka suunnittelee toimintaa yhdessä samoajien itsensä kanssa.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Aktiiviset ryhmät:

Uudet samoajat (s. 2007-2008) kokoontuminen joka kuukauden ensimmäinen Ma klo 18-19:30, Johtaja Iida-Maria Huhta

Muhkeat muulit (s.2005-2006) kokoontuminen Ke tarvittaessa, Johtaja: Iida-Maria Huhta

Vaeltajat

Vaeltajat, 18–22-vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa yhdessä.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.

Aktiiviset ryhmät:

Ilkivalta (s. 1999-2004) kokoontumiset noin kerran kuukaudessa

Myös vaeltajaikäisenä voi liittyä mukaan partioon! Jos sinua kiinnostaisi luonnossa oleminen, retkeily, lapsien kanssa touhuaminen ja itsesi kehittäminen partio on sinnulle juuri oikea harrastus. Jos kiinnostuit ole suoraan yhteydessä Iida-Mariaan puh. 044-3177285 tai iidamaria.huhta@gmail.com